Saltar apartados

Serveis de Inteligència i Seguretat Internacional 2014

6 CRÈDITS DE LLIURE ELECCIÓ O

RECONEIXEMENT OFICIAL DE 105 HORES DE L'INSTITUT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ

 

 

PRESENTACIÓ

El Curs SERVEIS D'INTEL·LIGÈNCIA I SEGURETAT INTERNACIONAL se celebra per tercer any en la Universitat d'Alacant, després del rotund èxit collit en diverses edicions realitzades en altres universitats espanyoles. En l'edició de 2014, el Curs oferirà un elenc d'especialistes de reconegut prestigi, amb coneixement empíric de la matèria, que abordaran temes com la Intel·ligència Estratègica, les noves amenaces del terrorisme internacional, el crim organitzat, el perill de l'Extrema Dreta per a la democràcia, les qüestions emergents en matèria de Seguretat Internacional, el respecte als Drets Humans i la Seguretat, els nous factors de risc per a la Seguretat, etc. El Curs, dotat amb 6 crèdits de lliure configuració o cent cinc hores de l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat d'Alacant, se celebrarà durant quatre dies (11, 12, 13 i 14 d'abril de 2014): mitja jornada el primer i últim dia, a jornada completa els restants, i en sessions intensives, la qual cosa permetrà el seu seguiment a professionals i especialistes de diferents països que, com és habitual, es matriculen en el Curs internacional. El Curs està igualment obert a la Comunitat Universitària i a tota persona interessada en la matèria. Les places s'assignaran per rigorós ordre de matrícula efectiva; una vegada esgotades les places disponibles es tancarà la matrícula.

IMPORTANT: L'alumne haurà de triar només una de les dues opcions (crèdits o hores) quan realitze la seua preinscripció.

 

 

CLASSES PRESENCIALS

Les classes presencials del curs s'impartiran en el següent horari:

- 11 d'abril de 2014, divendres: de 16.00 a 21.00 hores;

- 12 d'abril de 2014, dissabte: de 09.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 21.00 hores;

- 13 d'abril de 2014, diumenge: de 09.00 a 14.00 hores, i de 16.00 a 21.00 hores;

- 14 d'abril de 2014, dilluns: de 09.00 a 14.00 hores.

 

El lloc de celebració s'indicarà específicament als alumnes amb matrícula efectiva i completa poc abans de l'inici del curs, que, en tot cas, es realitzarà en el Campus de Sant Vicent del Raspeig de la Universitat d'Alacant. Els alumnes efectivament matriculats rebran un correu, abans de l'inici del curs, notificant-los l'aula d'impartició de les classes presencials.

 

PROGRAMA

Pots descarregar-te el programa actualitzat ací

 

REQUISITS PER A l'OBTENCIÓ DEL CERTIFICAT O DIPLOMA

La consecució del diploma s'aconseguirà mitjançant l'assistència a totes les sessions del curs (acreditat mitjançant la corresponent Fulla de Signatures en cada sessió), i amb l'aprovat del treball escrit obligatori, conforme a les normes contingudes en la present convocatòria.

Per a obtenir la qualificació d'apte, l'alumne també haurà d'aprovar un treball escrit monogràfic sobre un tema del programa del curs. El treball escrit monogràfic haurà de ser lliurat per Campus Virtual del curse “Serveis d'Intel·ligència i Seguretat Internacional” (o al correu  jose.sanmartin@ua.es únicament per als alumnes que no disposen d'accés al Campus Virtual) abans de les 09:59:59 hores del 28 d'abril de 2014. El treball escrit monogràfic haurà de reunir les següents característiques: ser un estudi completament original (o un resum propi de l'alumne sobre continguts intel·lectuals del curs, sense citar mai noms de persones ni identificar opinions abocades en les sessions, conforme a les normes Chatham Rules, a les quals el curs està acollit), redactat en interlineat senzill, amb tipus de lletra Estafes New Roman, grandària 12, extensió mínima d'1.500 paraules. L'adreça del Curs queda a la disposició dels alumnes en l'assessorament per a la realització del treball escrit, que pot iniciar-se una vegada formalitzada la matrícula oficial de cada alumne.

Les qualificacions obtingudes es publicaran, com a màxim, el 2 de maig de 2014, a les 11 hores, en el Campus Virtual del curs així com en el Tauler d'anuncis de l'Àrea de Ciència Política i de l'Administració.

L'assistència a totes les classes presencials és igualment obligatòria, de la qual cosa donarà fe la corresponent Fulla de Signatures que es passarà en cada sessió de matí i en cada sessió de vesprada. Es requereixen, per tant, sis signatures de cada alumne acreditant la seua assistència a les respectives sis sessions  que componen la part presencial del curs. Només s'admetrà una absència a una de les sis sessions que es compon el curs, sempre que s'aporte un certificat oficial (del Col·legi de Metges, de l'Administració Pública, etc.), signat i segellat, justificant el motiu de la inassistència a aqueixa sessió de matí o de vesprada.

El curs es realitzarà sota les normes de confidencialitat de la Chatham House Rule, per la qual es permet citar les idees exposades en les sessions però mantenint sempre l'anonimat absolut respecte de l'autoria de les mateixes (siguen ponents, siguen experts assistents com a públic). No es permet la presa d'imatges ni d'àudio durant les sessions del curs.

NOTA PER Als INTERESSATS: Per favor, només opte a la preinscripció i/o matrícula d'aquest curs si realment pot complir els requisits per a realitzar-ho i aprovar-ho, atès que per cada plaça disponible sol haver-hi un nombre molt superior de sol·licituds.

Les conferències s'impartiran en castellà, excepte les quals s'indiquen en una altra llengua, que, en tot cas, seran traduïdes al castellà. El lloc de celebració del curs es notificarà individualment només als alumnes oficialment matriculats el divendres 4 d'abril de 2014.

Accés restringit: l'entrada a la sala de sessions del curs quedarà restringida als titulars de l'acreditació oficial del curs, la recollida del qual es comunicarà als alumnes matriculats el divendres 4 d'abril de 2014.

 

 

 

PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA

Període de preinscripció fins a les 10 hores del dia 18 de març del 2014, a través del formulari de preinscripció.

Els alumnes admesos rebran per correu electrònic el rebut de taxes, que hauran de tramitar i abonar dins del termini indicat en aqueix imprès. Només l'alta efectiva de la matrícula habilita per a ser alumne del Curs.

Cost de la matrícula: 65 €.

Els qui sol·liciten la preinscripció però esgoten el termini indicat en el formulari de matrícula que rebran sense exercir el seu dret a formalitzar la matrícula, perdran el dret, passant la seua plaça al següent optante. Podrà establir-se una llista de reserva entre els quals no anassin seleccionats per a la matrícula.

Temes administratius: cursos.deje@ua.es

 

 

INFORMACIÓ: MENJAR DURANT LA CELEBRACIÓ DEL CURS.

La Universitat d'Alacant disposa d'una àmplia i magnífica oferta gastronòmica (desdejunis, menjars, bocadillerías, etc.) en les seues excel·lents cafeteries i restaurants que, sota la denominació de Club Social, funcionen en el seu Campus. L'establiment més pròxim al lloc de celebració del curs és el Club Social I (amb prou faenes 2 minuts de distància a peu). El Club Social I ofereix una àmplia oferta de menús, entrepans, pizzes, plats combinats, entre altres serveis, de dilluns a divendres lectius.

Atès que el curs internacional es realitzarà també durant el dissabte i el diumenge, per a aqueixos dies el Club Social I, de manera exclusiva, obrirà les seues portes de l'acte-servei per a atendre als alumnes del curs. El Club Social I elaborarà una gamma de productes especials (tant en els menús com en els entrepans, per exemple) per als alumnes matriculats en el curs. Aquests tindran l'opció d'abonar directament al personal del Club Social I la compra del seu bo de menjar -amb descompte- en el moment de la recollida de la targeta d'accés al curs, o bé de comprar els productes que els puguen interessar, sense bo (i, per tant, sense descompte), directament en la barra del Club Social I. Si li interessa adquirir un bo, es recomana encaridament la reserva del mateix enviant un email a l'adreça que apareix en el document facilitat per l'empresa. Pot obtenir més informació punxant ací.

NOTA. L'organització del curs no percebrà cap quantitat, per mínima que anàs, per haver gestionat aquest servei de restauració a favor dels alumnes: la condició requerida a l'empresa de restauració universitària és que els beneficis revertisquen en la millora de la relació qualitat/preu que s'oferisca als alumnes.

Ciència Política i de l'Administració


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3581

Fax: (+34) 96 590 3686

Facebook: https://www.facebook.com/gestionydireccionpublica?fref=ts

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464