Saltar apartados

Serveis de Inteligència i Seguretat Internacional

6 CRÈDITS DE LLIURE ELECCIÓ

 

PRESENTACIÓ

El curs SERVEIS D'INTEL·LIGÈNCIA I SEGURETAT INTERNACIONAL se celebra per vegada primera en la Universitat d'Alacant, després del rotund èxit obtingut en les diverses edicions que han tingut lloc en altres universitats espanyoles. En l'edició del 2012, el curs oferirà un seguit d'especialistes de prestigi reconegut, amb coneixement empíric de la matèria, que abordaran temes com la intel·ligència estratègica, la metodologia aplicada a serveis d'intel·ligència, les qüestions emergents en matèria de seguretat internacional, els nous factors de risc per a la seguretat, etc. El curs, dotat amb 6 crèdits per la Universitat d'Alacant, es desenvoluparà durant tres dies (2, 3 i 4 d'abril de 2012), a jornada completa i en sessions intensives. Això permetrà el seu seguiment a professionals i especialistes de diferents països que, com és habitual, s’hi matriculen. El curs està igualment obert a la comunitat universitària i a qualsevol persona interessada en aquesta matèria. Les places s'assignaran per rigorós ordre de matrícula efectiva. Una vegada exhaurides les places disponibles es tancarà la matrícula.

CLASSES PRESENCIALS

Les classes presencials del curs s'impartiran els dies 2, 3 i 4 d'abril de 2012, en horari de 9 a 14 hores i de 16 a 21 hores en la Universitat d'Alacant. Els alumnes efectivament matriculats rebran un correu abans de l'inici del curs en què se’ls notificarà l'aula on s’impartiran les classes presencials.

 

PROGRAMA

Pots descarregar-te el programa provisional ací

 

REQUISITS PER A L’OBTENCIÓ DEL CERTIFICAT O DIPLOMA

Per a obtenir la qualificació d'apte, a més d'assistir a totes les sessions presencials del curs, l'alumne haurà d'aprovar un treball escrit monogràfic sobre un tema del programa del curs. El treball escrit monogràfic requerirà l'autorització prèvia del director del curs, i es podrà sol·licitar assessorament acadèmic a la direcció del curs per a confeccionar-lo. El treball escrit monogràfic s’haurà de fonamentar en la investigació sobre fonts primàries i secundàries, i haurà de ser lliurat per correu electrònic al director del curs (jose.sanmartin@ua.es) abans de les 10 hores del 23 d'abril de 2012.

El treball escrit monogràfic haurà de reunir aquestes característiques: ser un estudi completament original, redactat en interlineat senzill, amb tipus de lletra times new roman, mida 12, i una extensió mínima de 1.500 paraules. La revisió del treball escrit monogràfic serà feta el 30 d'abril de 2012 de 9 a14 h en l'Àrea de Ciència Política i de l'Administració. Es valorarà especialment el caràcter original del treball escrit monogràfic, i la recerca sobre fonts qualitatives. La direcció del curs està a disposició dels alumnes per a l'assessorament en la realització del treball escrit, que es pot iniciar tan bon punt l’alumne haja formalitzat la matrícula oficial. Les qualificacions obtingudes es publicaran el 24 d'abril de 2012, a les 11 hores, en el tauler d'anuncis de l'Àrea de Ciència Política i de l'Administració.

L'assistència a totes les classes presencials és igualment obligatòria; en donarà fe el full de signatures corresponent que es passarà en cada sessió de matí i en cada sessió de vesprada. Es requereixen, per tant, sis signatures de cada alumne per a acreditar l’assistència a les sis sessions respectives (cadascuna de cinc hores) que componen la part presencial del curs.

NOTA PER ALS INTERESSATS: Per favor, únicament opteu a la preinscripció o matrícula d'aquest curs si realment podeu complir els requisits per a fer-lo i aprovar-lo, atès que per cada plaça disponible sol haver-hi un nombre molt superior de sol·licituds.


 

PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA

Període de preinscripció fins a les 10 hores del dia 21 de març de 2012, a través del formulari de preinscripció

Els alumnes admesos rebran per correu electrònic el rebut de les taxes, que hauran de tramitar i abonar dins del termini indicat en aqueix imprès. Només l'alta efectiva de la matrícula habilita per a ser alumne del curs.

Cost de la matrícula: 60 €

Qui esgote el termini sense exercir el dret a formalitzar la matrícula, perdrà el dret, i la seua plaça passarà a l’optant següent. Es podrà establir una llista de reserva entre els qui no hagen sigut seleccionats per a la matrícula.

Temes administratius: asociados.constitucional@ua.es

Temes acadèmics: jose.sanmartin@ua.es

Ciència Política i de l'Administració


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3581

Fax: (+34) 96 590 3686

Facebook: https://www.facebook.com/gestionydireccionpublica?fref=ts

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464