Saltar apartados

Presentació

 

L'Àrea de Ciència Política i de l'Administració es va crear en el curs 2000-2001, integrant-se en el Departament d'Estudis Jurídics de l'Estat de la Facultat de Dret de la Universitat d'Alacant.

L'Àrea actualment és responsable de la docència en diverses titulacions oficials de grau i màster. Des de l'any 2007, també és responsable del disseny. organització, gestió i desenvolupament del programa de postgrau en Direcció i gestió Pública, que inclou diversos títols propis.

En l'àmbit de la recerca, comptem amb un Grup de Recerca (G. I.) que desenvolupa la seua activitat a través de l'Observatori “Lucentino d'Administracions i Polítiques Públiques Comparades”, on a més del professorat de l'Àrea s'integren altres professors col·laboradors externs, que aporten una major pluralitat i experiència als diversos projectes docents i de recerca en marxa.

Les principals línies teòriques principals que s'aborden són les següents:

 

  • Ciència Política i Democràcia.
  • Ciència de l'Administració.
  • Gobernanza.
  • Polítiques Públiques.
  • Gestió i Administració Pública.

 

L'adreça actual de l'Àrea recau sobre el Dr. D. José Manuel Canales Aliende, primer Catedràtic de Ciència Política i de l'Administració, comptant amb un total de set professors —sis dels quals són doctors—, un becari de recerca, així com amb cinc professors honorífics.

Els objectius acadèmics de l'Àrea, en el marc de l'actual procés d'adaptació a l'Espai Europeu d'Educació Superior, giren entorn de generar una docència innovadora molt lligada a una recerca de primer nivell europeu. Per a açò, s'aposta per criteris d'excel·lència acadèmica, així com es fomenten els vincles i intercanvis amb altres universitats. La vocació internacional de l'Àrea es concreta en diversos convenis subscrits i actius amb diverses universitats europees i llatinoamericanes, amb els qui es desenvolupen conjuntament programes docents, de recerca i editorials.

Finalment, es duu a terme una cooperació institucional amb una pluralitat i diversitat de Governs i Administracions Públiques espanyoles, europees i iberoamericanes, amb una vocació clara i inequívoca de servei públic democràtic.

 

 

 

Ciència Política i de l'Administració


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3581

Fax: (+34) 96 590 3686

Facebook: https://www.facebook.com/gestionydireccionpublica?fref=ts

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464