Saltar apartados

Transparència, informació i reconeixement dels drets digitals

 

OBJECTIUS:

Referència als drets d'informació pública, i l'exercici dels drets digitals i de protecció de dades de caràcter personal. Relació entre les normes de transparència i protecció de dades de caràcter personal. Responsabilitat administrativa i altres tècniques de resolució de conflictes.

ASSISTENTS

Persones emprades en les Administracions públiques valencianes, persones de col·legis professionals, associacions i organitzacions relacionades amb la temàtica de les jornades, i públic en general. Per aquest ordre i en funció de l'aforament màxim. Inscripció gratuïta.

DIRECTORA
 • Prof. Dra. Mª. Teresa CANTÓ LÓPEZ

 

LLOC DE CELEBRACIÓ I DATES
 • 27 de setembre (1 dia, 2 sessions: 1 de matí i una de vesprada). Sala de Judicis de la Facultat de Dret de la Universitat d'Alacant

 

PROGRAMA

 • 9.15 hores. Inauguració i Presentació de Jornada.
  • Andrés Gomis Fons. Director General de Transparència, Atenció a la Ciutadania i Bon Govern
  • Amparo Navarro Faure. Vicerectora de Recerca i Transferència de Coneixement de la Universitat d'Alacant
 • 9.30 hores. Conferencia Inaugural: “Transparencia, acceso a la información y participación pública en materia ambiental” Consuelo Alonso García. Catedràtica de Dret Administratiu. Universitat de Castella-la Manxa.
 • 10.30 -11.30 hores. Ponència. “El control del ejercicio del derecho de acceso a la información por los Consejos de Transparencia: análisis de la realidad y propuestas de reforma”. Isaac Martín Delgado. Professor Titular de Dret Administratiu de la Universitat de Castella-la Manxa.
 • 11-30-12.00 hores. Pausa-Cafè
 • 12.00-14.00 hores. Taula Redona: “Diferencias y semejanzas entre las leyes de transparencia y protección de datos”.

Modera:  Magdalena Suarez Ojeda. Professora Titular de Dret Administratiu de la Universitat Complutense de Madrid. Intervenen:

 • Isabel-Cecilia del Castillo Vázquez. Directora de la Inspecció de Serveis de la Universitat Complutense de Madrid.
 • Esther Botella. Delegada de Protecció de Dades de la Universitat Miguel Hernández d'Elx.
 • Mª Teresa Cantó López. Delegada de Protecció de Dades de la Universitat d'Alacant.

 

 • 14,00 - 17,00 hores. Descanse / Menjar
 • 17,00 – 18. hores.Ponència: “Reclamaciones, Conciliación y Mediación en materia de transparencia y protección de datos”.  Javier Plaza Penadés. Catedràtic de Dret Civil de la Universitat de València.
 • 18- 19.00 hores. Ponència: “Transparencia y responsabilidad administrativa”. Rubén Martínez Gutiérrez. Professor Titular de Dret Administratiu de la Universitat d'Alacant
 • 19.00 hores. Clausura: Representante Conselleria

 

PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA

Període de preinscripció fins al dia 26 de setembre del 2019 o fins que es complete l'aforament del local, a través del formulari de preinscripció.

Els alumnes admesos rebran per correu electrònic confirmació de la seua preinscripció al curs.

De conformitat amb el que disposa la legislació vigent en matèria de protecció de dades, se li comunica que la Universitat d'Alacant tractarà les dades aportades en aquest formulari, amb la finalitat de realitzar la inscripció al Seminari TRANSPARENCIA, INFORMACIÓ, I RECONEIXEMENT DELS DRETS DIGITALS i la posterior gestió acadèmica i administrativa dels mateixos.

La legitimació del tractament de les dades personals de l'interessat es basa en el consentiment expressat en inscriure's en el seminari que ofereix la Universitat d'Alacant.

En el marc dels tractaments esmentats, les seues dades no se cediran a tercers excepte obligació legal.

Li informem que pot exercir els seus drets en relació amb el tractament de les seues dades personals d'accés, rectificació i supressió, entre uns altres, mitjançant sol·licitud dirigida a la Gerència de la Universitat en el Registre General de la Universitat d'Alacant, o bé a través de la seua Seu electrònica (https://seuelectronica.ua.es)

Pot consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de dades, els seus drets i la Política de Privadesa de la Universitat d'Alacant en el següent enllaç: https://seuelectronica.ua.es/es/privacidad.html.

Temes administratius: cursos.deje@ua.es

Temes acadèmics: teresa.canto@ua.es

 

ORGANITZA

 

 

 

Dret Administratiu


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3581

Fax: (+34) 96 590 3686

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464