Saltar apartados

ttipp fi de l'estat social?

PRESENTACIÓ

Aquest seminari s'engloba dins del conjunt d'activitats divulgatives a les quals s'ha compromès l'Àrea de Dret Constitucional de la Facultat de Dret, de la Universitat d'Alacant, en el marc de la sol·licitud d'ajuda per a grups de recerca consolidables, AICO 2016, convocada a l'empara de l'Ordre 6/2015 de 9 de setembre de 2015, de la Conselleria d'Educació, Recerca, Cultura i Esport, amb el projecte titulat  L'ESTAT SOCIAL I DEMOCRÀTIC DE DRET DAVANT ELS DESAFIAMENTS DEL CONSTITUCIONALISME DE MERCAT EUROPEU.

En particular, un primer seminari sobre la legitimitat democràtica i credibilitat davant la ciutadania de la Unió en el constitucionalisme de mercat europeu, titulat: “TTIP: ¿FI DE L'ESTAT SOCIAL?”

L'objectiu d'aquest seminari és donar a conèixer a l'alumnat l'impacte dels Acords de Lliure Comerç en la forma d'Estat social i democràtic de Dret. Aquest tipus d'acords han adquirit una importància cabdal des de la dècada dels noranta, quan el constitucionalisme de mercat va aconseguir carta de naturalesa. Adoptats sota el mantra del paradigma de la globalització, transformen, redefinint, els paràmetres clàssics de l'Estat Constitucional de Dret, qüestionant: la legitimitat democràtica del poder judicial, el govern de l'economia o el garantismo formal que fonamenta el modus operandi de les Corts Generals. En definitiva, un punt d'inflexió per a la Constitució normativa.

 

 

 

INSCRIPCIÓ Al SEMINARI

Per a assistir al seminari, deu inscriure's en el següent FORMULARI. A l'entrada del Saló de Graus "Ramón Martín Mateo" de la Facultat de Dret, trobarà un llistat, ordenat alfabèticament, on pot signar per a reflectir la seua assistència al mateix.

Dret Constitucional


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9497

Fax: (+34) 96 590 9496

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464